A_A_rund_svart-vit.png

Upplägg för skola

IMG_5095_edited.jpg

BLOCKET

Vi tar över idrottslektionerna för en eller flera lärare under tre tillfällen (anpassas efter behov) Läraren avlastas och får vidareutbildning för att kunna fortsätta att använda alternativ aktivitet.

FÖRELÄSNING

Vi presenterar Alternativa Aktiviteter och hur vi ska ta oss an rörelse på ett mer hållbart sätt. Förslagsvis i aula eller som en teorilektion.

IMG_5137_edited_edited.jpg

IDROTTSLEKTION

Vi tar över idrottslektionerna för en lärare under en heldag. Läraren avlastas och kan anteckna under tiden.

FRILUFTSDAG

Kontakta oss för att planera en dag med rörelseglädje utefter era behov och område.

Upplägg för förening

IMG_5142.JPG

BLOCKET

Vi tar över träningarna för en eller flera grupper under tre tillfällen (anpassas efter behov). Ledaren avlastas och får vidareutbildning för att kunna fortsätta att använda alternativ aktivitet.

3x tillfällen /1,5h 

Tillfälle 1: Reaktionsförmåga, akrobatik, fallteknik
Tillfälle 2: Balans, tålamod och fokus 
Tillfälle 3: Andning, meditation, kroppskännedom   

IMG_5068_edited.jpg

Optimum-metoden 

Elin Sternsjö är legitimerad fysioterapeut och arbetar med optimummetoden som grundar sig i postural terapi. Genom enkla övningar kan vi återskapa balans i hela kroppen och permanent åtgärda kroniska smärtor, förbättra prestationsförmåga och minska skaderisk. 

TEAMBUILDING

Kontakta oss för att planera en eller flera dagar med kroppskontrollsträning, rörelseglädje och viktigt snack om prestationsångest.  

Upplägg för kommun

IMG_5143_edited.jpg

BLOCKET

Ett koncept där vi besöker er under tre veckor och genomgår en vidareutbildning för ledare. Passar fritidsledare och funkar bäst om det går att fixa en grupp deltagare.

RÖRELSEDAG

Kontakta oss för att planera en dag med rörelseglädje utefter era behov och område. Vi kommer med vår utrustning och kan ställa upp i stort sätt vart som helst.  

Upplägg för företag 

IMG_5143_edited.jpg

Företagshälsa 

Vi erbjuder workshops inom mental träning, stresshantering, återhämtning och kroppskontroll för att hjälpa medarbetarna till att kunna arbeta på ett skonsamt samt hållbart sätt för kroppen.    

Vad vi gör 

Vi arbetar med ett holistiskt perspektiv på hälsa och strävar efter att främja ett aktivt liv. Vi jobbar med optimumträning, funktionell yoga, kroppskännedom

och roliga kroppskontrollsövningar.      

Optimum-behandling 

Boka en screening av Elin Sternsjö för att hitta dina specifika obalanser och träna rätt för ett liv utan smärta.    

        Evenemang  

IMG_5143_edited.jpg

Läger

Vi arrangerar läger för barn och ungdomar på Breddaswakepark i Uddevalla och i Rebelpark  Bromölla.  Lägren är till för att främja rörelseglädje och minska stillasittandet. Se kalender för näst kommande läger!

 

Breddaswakepark

AlternativAktivitet har en fysisk plattform för att kunna utveckla aktiviteter samt erbjuda lägerverksamhet med övernattningsmöjligheter och nära tillgång till friluftsliv. Många organisationer bokar in sin grupp under sommaren för att köra teambuildings av olika slag. 

Man-camp 

Vi erbjuder helger fullspäckat med aktiviteter, gemenskap, avslappning, utmaning och meditationer.
Vi lever i ett hektiskt samhälle där många utav oss känner en stor press av vad som förväntas på en. Det finns en machokultur som råder som kan få oss att må dåligt.  Ibland behöver vi bara ta ett steg tillbaka och andas. 
Breddas man-camp finns till minne av Benjamin Hoppe som gick bort i depression 2017.
   

Blocket

IMG_5137_edited_edited.jpg

3 tillfällen för din organisation

Vi använder oss utav ett standardpaket som består av 3st tillfällen. Ni får då  möjligheten att få känna på och testa vad det innebär att träna hållbart, kul och med trygghet både mentalt och kroppsligt:
1. Kroppskontroll, fallteknik & reaktionsträning

2. Balans, fokus & tålamod

3. Andning, kroppskännedom och meditation